Artykuł

Wiosna 2019 – czas rozpocząć grillowanie z grillami Barbecook

Grillowanie z grillami Barbecook

Już coraz bliżej wiosna… więc wkrótce czas rozpocząć grillowanie.

Choć mamy dopiero luty coraz więcej osób myśli o pierwszym wiosennym grillowaniu. Co za tym idzie najwyższa pora odkurzyć starego, wysłużonego grilla lub zdecydować się na zakup nowego.

Na jakie pytanie wpierw trzeba sobie odpowiedzieć? Gazowy czy węglowy? Mały czy duży?

Pytania mogą się mnożyć. Pokrótce przypomnimy na co zwrócić uwagę.

Rozmiar – tak ma on znaczenie, nie zależnie od tego czy mowa o grillu gazowym czy węglowym. Jeśli zdecydujemy się na zbyt mały ruszt, grillowanie będzie po prostu nie wygodne i trzeba będzie rozkładać je na “raty” przy większej ilości gości.

Materiały – ruszt żeliwny, ze stali nierdzewnej lub chromowany zapewnia długotrwałe użytkowanie.

Zastosowanie – jeśli marzymy o grillu którego zabierzemy z sobą wszędzie dobrze zwrócić uwagę na kompaktowość jak przy grillu Carlo. W przypadku stacjonarnego grilla pomyśl o wygodzie jego użytkowania: półki, palnik boczny przeistoczą grilla w prawdziwą kuchnię ogrodową, a system QuickStart w grillach węglowych ułatwi ich rozpalanie.

Może grill jako prezent? Doskonale sprawdzi się grill ceramiczny Joya, który urzeknie swoim eleganckim wyglądem i praktycznością.

A Ty myślałaś/eś już jakiego grilla wybierzesz? Nasi eksperci czekają na Ciebie i Twoje pytania :)

Nie czekaj i zadzwoń 733 803 903 lub napisz biuro@barbecookgrill.pl 

 

 

 

 

 

 

DARMOWA DOSTAWA