Przepis

Szaszłyki z kurczaka w tajskim stylu

Składniki:

  • filet z kurczaka 400 g
  • sól 140g
  • 2 litry gorącej wody
  • łyżeczka curry w proszku
  • 5 łyżek sosu rybnego
  • brazowy cukier
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g startej świeżej kurkumy
  • 500 ml mleka kokosowego

Przygotowanie:

Z wody i soli przygotować solankę. Po wystudzeniu solanki zamoczyć filety na 2h w solance.  W między czasie przygotować marynatę z pozostałych składników. Po 2 h kurczaka wyjąć i wypłukać z solanki i następnie umieścić w marynacie na kilka godzin. Mięso nabijać na szpikulce do szaszłyków i grillować na rozgrzanym ruszcie. Nasze szaszłyki przygotowane zostały na

zestaw do szaszłyków barbecook

 

DARMOWA DOSTAWA