Przepis
Nadziewane papryki
Składniki:
- 1 szt cebuli
- 4.00 szt czerwona papryka
- 8.00 plastry boczku
- 350 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- 1.00 szt zielonej papryki
Dodatkowe składniki:
Dodaj soli, papryki i pieprzu według upodobań, tarty ser żółty do posypania, natka pietruszki
Przygotowanie:
- Obrać i posiekać drobno cebulę, pieczarki i paprykę zieloną.
- Mięso mielone doprawić do smaku wraz cebulką, pokrojonymi plastrami boczku, pieczarkami i zieloną papryką podsmażyć na patelni.
- Czerwone papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić.
- Następnie przygotowanym farszem wypełnić papryki, posypać tartym serem i posiekaną natką pietruszki.
- Grillować na płycie żeliwnej , aż papryka stanie się miękka.
- Podawać z grzankami lub pieczywem czosnkowym.
Podziel się przepisem z innymi