Przepis

Krewetki z sałatką warzyną

Składniki:

  • ok. 1 kg obranych i oczyszczonych krewetek
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • pomidory
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • sałaka strzępiasta

 

Przygotowanie:

  1. Grilla rozgrzewamy do temperatury ok.220-230 stopni
  2. Na gładkiej stronie płyty żeliwnej skropionej oliwą z oliwek układamy krewetki doprawione przyprawami
  3. Krewetki smażymy przy zamkniętej pokrywie ok.2-4 min, aż krewetki w środku nie będą szkliste a na wierzchy się zarumienią. Odwracamy je 1 raz.
  4. Gotowe krewetki zdejmujemy z płyty i podajemy z sałatką przygotowaną z warzyw, skropione sokiem z cytryny.

 

 

DARMOWA DOSTAWA