Przepis

Krewetki curry z woka

Składniki:

  • krewetki tygrysie
  • sos pomindorowy (przygotowany z pasty pomidorowej)
  • mleko kokosowe
  • olej kokosowy
  • papryka czerwona
  • cebula
  • imbir
  • estragon
  • ostra papryka w proszku
  • sól

Przygotowanie:

Do przygotowania potrawy niezbędny będzie wok lub głęboka patelnia.

W żeliwnym woku podgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy na nim pokrojoną w wiórka cebulę oraz starty imbir. Gdy cebula się przyrumieni, wkładamy krewetki i czerwoną paprykę – smażymy kilka minut nieustannie mieszając. Solimy. Następnie dodajemy pastę pomidorową oraz przyprawy i dusimy przez kilka minut, a następnie dodajemy mleczko kokosowe. Nie zapominając o mieszaniu smażymy jeszcze przez kilka minut. Carry podajemy z ryżem lub grzankami.

 

wok do grilla ogniska barbecook

 

DARMOWA DOSTAWA