Przepis

Hamburger pomidorem i mozzarellą

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • jajko
  • oliwa z oliwek
  • ser mozzarella
  • pomidor
  • sałata
  • ogórek kiszony
  • cebula
  • bazylia
  • bułki do hamburgerów
  • pieprz
  • sól
  • czosnek

Przygotowanie:

  1. Posiekaną drobno cebulę i czosnek smażymy na łyżce oliwy, aż się zeszkli
  2. Mięso mielone wyrabiamy z wcześniej przygotowaną cebulą i czosnkiem oraz przyprawami
  3. Formujemy hamburgery, tak aby mięso było mocno zbite
  4. Hamburgery smażymy na płycie żeliwnej na płaskiej stronie ok. 3-4 minuty z każdej stron aż mięso zmieni kolor na złotobrązowy
  5. Gdy mięso jest wystarczająco wysmażone, opiekamy bułki na ruszcie do lekkiego zarumienienia
  6. Spodnią część bułki przekładamy świeżą sałatą, cebulą i ogórkiem kiszonym, natężenie układamy mięso, pomidory, plasterki mozzarelli, świeżą bazylie. Całość przykrywamy drugą połówką bułki.

 

Promocja na wielkanoc grille

CzechEnglishPolishUkrainian