Przepis

Filet drobiowy w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki:

  • filet z drobiu ( kurczak)- podwójny
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki stołowe  miód
  • 2 łyżki stołowe musztardy djon lub rosyjskiej
  • papryka słodka
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek i osuszamy
  2. Z oliwy, miodu i musztardy oraz przypraw przygotowujemy marynatę
  3. Mięso przekładamy do miski i zalewamy dokładnie marynatą, odstawiamy do lodówki na 3-4h (im dłużej mięso będzie w marynacie tym będzie bardziej aromatyczne)
  4. Filety grillujemy  po ok.10 min z każdej strony.
  5. Po odwróceniu dodatkowo posmarować marynatą używając pędzelka

DARMOWA DOSTAWA