żeberka z grilla
Przepis

Żeberka z grilla w miodowo-musztardowej marynacie

Żeberka z grilla w miodowo-musztardowej marynacie

Składniki:

  • żeberka wieprzowe
  • miód
  • musztarda sarepska
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 100 ml białego wystawnego wina

Przygotowanie:

Żeberka podzielić, umyć i osuszyć. Z wina, miodu, musztardy, soku z cytryny i przypraw przygotować w miseczce marynatę. Marynatą  posmarować mięso i przełożyć do naczynia. Odłożyć na noc do lodówki. Około 20-30 minut przed grillowaniem wyciągnąć żeberka i rozgrzać grilla do ok. 220-230 stopni. Grillować metoda pośrednią ( więcej o metodach grillowania https://barbecookgrill.pl/3-najwazniejsze-metody-grillowania/ )

żeberka z grilla