Przepis

Nadziewane papryki

Składniki:

  • 1 szt cebuli
  • 4.00 szt czerwona papryka
  • 8.00 plastry boczku
  • 350 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 1.00 szt zielonej papryki

Dodatkowe składniki:

Dodaj soli, papryki i pieprzu według upodobań,  tarty ser żółty do posypania, natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Obrać i posiekać drobno cebulę, pieczarki i paprykę zieloną.
  2. Mięso mielone doprawić do smaku wraz cebulką, pokrojonymi plastrami boczku, pieczarkami i zieloną papryką podsmażyć na patelni.
  3. Czerwone papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić.
  4. Następnie przygotowanym farszem wypełnić papryki, posypać tartym serem i posiekaną natką pietruszki.
  5. Grillować,  aż papryka stanie się miękka.
  6. Podawać z grzankami lub pieczywem czosnkowym.